UEFA drakonski kaznila FK Sarajevo!

Čak 40.000 eura kazne za bordo tim

UEFA drakonski kaznila FK Sarajevo!

Evropska fudbalska federacija (UEFA) drastično je kaznila Sarajevo, sa čak 40.000 eura zbog propusta u organizaciji utakmice protiv Levskog.

UEFA je danas obavijestila Sarajevo o izrečenoj kazni, koja se odnosi na utakmicu 2. pretkola Evropske lige protiv Levskog iz Sofije na Koševu.

U obrazloženju se navodi da je FK Sarajevo kažnjeno zbog upotrebe pirotehničkih sredstava na stadionu, transparenata uvredljivog sadržaja, blokiranih izlaza i ulaza na stadion, te osoba koje su utrčale u teren nakon kraja utakmice.

Podsjetimo, UEFA je kaznila Levski sa 30.000 eura, 10.000 eura manje, zbog isticanja fašističkih transparenata podrške ratnom zločincu Ratku Mladiću.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.