UEFA kaznila Crisa i Juninha

Zbog namjernog dobivanja žutih kartona

UEFA kaznila Crisa i Juninha

Evropska fudbalska federacija novčano je kaznila prvotimce francuskog prvaka Lyona Crisa i Juninha zbog toga što su u susretu protiv Fiorentine namjerno dobili žute kartone.

Namjera brazilskog dueta je bila preskočiti dvoboj protiv Bayerna (koji je slavio na Gerlandu 2:3), te potom bez javnih opomena dočekati susrete osmine finala Lige prvaka. Cris je kažnjen sa 15.000, a Juninho sa 10.000 eura.

Brazilski reprezentativci su namjernim prekršajima zaradili žute kartone u trenucima kada je bilo jasno kako je Lyon osigurao plasman u osminu finala elitnog društva. Cris i Juninho imaju tri dana za žalbu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.