UEFA kaznila Hrvatsku sa 80.000 eura

Zbog rasizma i baklji

UEFA kaznila Hrvatsku sa 80.000 eura

Evropska fudbalska federacija (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez sa 80.000 eura kazne zbog ispada navijača na utakmici sa Italijom.

"Hrvatski nogometni savez je kažnjen sa 80 hiljada eura zbog bakljade i neprimjerenog ponašanja navijača (rasistički uzvici, rasistički simboli)", objavili su iz Uefe.

 

Tokom susreta između Italije i Hrvatske, hrvatski navijači su u nekoliko navrata palili baklje i bacili ih u teren, zbog čega je susret na kratko bio i prekinut.

 

Osim toga, sa tribina sa hrvatskim navijačima stizale su uvrede na račun italijanskog napadača Marija Balotellija, kojem je u teren bačena i banana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije