UEFA kaznila Marseille s milion eura

Klub s Azurne obale kršio financijski fair play

UEFA kaznila Marseille s milion eura

UEFA je ponovo našla 'žrtvu' koja je prekršila pravilo o financijskom fair playu. 

Francuski nogometni prvoligaš Olympique Marseille morat će platiti kaznu od tri milijuna eura zbog kršenja tog pravila i nagodbe na koju je klub pristao u junu 2019., odlučilo je u petak arbitražno tijelo UEFA-ina odjela za kontrolu klupskih financija.

Osim spomenutog iznosa, francuski klub će u sljedeće dvije sezone (2020./21., 2021./22.) dobiti 15 posto manji iznos na koji će imati pravo za sudjelovanje u europskim klupskim natjecanjima. Olympique će dodatno biti kažnjen i limitiranjem broja igrača koje će moći prijaviti za europska natjecanja pa će na takozvanoj A listi u sljedeće tri sezone (2020./21., 2021./22. i 2022./23.) moći imati samo 23 nogometaša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi