UEFA: Leipzig i Salzburg mogu igrati u Ligi prvaka

Iako ih vode isti vlasnici

UEFA: Leipzig i Salzburg mogu igrati u Ligi prvaka

E. Čaušević

RB Leipzig u protekloj sezoni bio je najveća senzacija u Bundesligi jer je nakon prve sezone u najjačem rangu njemačkog fudbala uspio da se plasira u Ligu prvaka.

Ovaj klub je sezonu završio na drugoj poziciji iza Bayerna i izborio je direktan plasman u Ligu prvaka. Međutim, Leipzig je imao velike probleme i bilo je upitno da li ćemo ovaj klub gledati u Ligi prvaka naredne sezone. Naime, vlaznik ovog kluba je Red Bull koji je vlasnik i Salzburga, a oba kluba su izborila plasman u Ligu prvaka.

UEFA-ina pravila izričito zabranjuju da dva kluba koja imaju iste vlasnike mogu nastupati u istom takmičenju. Zbog ovoga su mnogi mediji objavili da Leipzig nećemo gledati u Ligi prvaka, no danas je stiglo saopštenje UEFA-e koje je obradovalo navijače njemačkog kluba.

"Odlučujući Komitet UEFA-e za finansijsku kontrolu odlučio je da prihvati molbu Salzburga i Leipziga, te će oba kluba imati pravo da naredne sezone igraju u Ligi prvaka jer propisi koje imamo za ovo takmičenje nisu prekršeni", saopštila je UEFA.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi