UEFA mijenja sistem nositelja u Ligi prvaka

Na zadovoljstvo budućih prvaka

UEFA mijenja sistem nositelja u Ligi prvaka

Teme:

Danas su iz UEFA-e odlučili promijeniti određena pravila za narednu sezonu najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja, Lige prvaka.

Ona se prvenstveno tiču sistema nositelja u grupnoj fazi ovog takmičenja. Od naredne sezone će se u popularnom prvom "šeširu" naći branilac titule i sedam najboljih šampiona svojih zemalja. 

Čini se, na prvu, da će ova odluka najmanje ići na ruku engleskim klubovima, primjerice Arsenalu koji je posljednju titulu osvojio prije deset godina, a redovno se nalazi u krugu nositelja u grupnoj fazi.

Sa druge strane, odluci će se obradovati šampioni sedam najboljih evropskih liga koji će od naredne sezone imati dosta lakši posao u grupnoj fazi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.