UEFA naredne sedmice odlučuje o kaznama za Srbiju i Albaniju
Foto: EPA

Pokrenut disciplinski postupak

UEFA naredne sedmice odlučuje o kaznama za Srbiju i Albaniju

Edmir Škorić

Evropska nogometna federacija (UEFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv reprezentacija Srbije i Albanije.

Disciplinski postupak je pokrenut protiv Nogometnog saveza Srbije (FSS) zbog paljenja i bacanja baklji na teren, zbog povika s tribina, utrčavanja navijača na teren, nedovoljno dobre organizacije i korištenja lasera od strane navijača.

Što se tiče Albanskog nogometnog saveza, protiv njih se vodi disciplinski postupak zbog toga što su odbili da nastave igrati, te isticanja nepropisnih, odnosno uvredljivih transparenata.

Slučaj će se naći pod Disciplinskom komisijom UEFA-e 23. oktobra, kada će biti donesene eventualne kazne za nogometne saveze Srbije i Albanije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.