UEFA nema spreman plan B za Ligu prvaka

Za sada ostaje plan da se igra u Lisabonu

UEFA nema spreman plan B za Ligu prvaka

E. Škorić

Francuski L'Equipe objavio je kako su u Evropskoj nogometnoj federaciji (UEFA) bez plana B kada je u pitanju završnica Lige prvaka.

Glavni plan je da se završni turnir odigra bez publike od 12. do 23. avgusta u Lisabonu, ali u tom gradu povećan je broj zaraženih koronavirusom.

UEFA nema namjeru da mijenja lokaciju unatoč porastu oboljelih od koronavirusa i, prema pisanju L'Equipea, nema spreman plan B u slučaju da se "sve raspadne".

"UEFA je u stalnom kontaktu sa Nogometnim savezom Portugala i lokalnim vlastima. Nadamo se da će sve biti u redu i da će biti moguće organizovati turnir u Portugalu. Za sada nema razloga za plan B. Pratimo situaciju na dnevnoj bazi i prilagodićemo se ako budemo morali", naveo je izvor UEFA–e za L'Equipe.

U Lisabonu je plan da se prvo odigraju preostale revanš utakmice osmine finala, a zatim bi se igrao ostatak turnira i to po jedna utakmica i prije finala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti