UEFA poslala poziv Žutoj podmornici

Villarreal "upada" umjesto Mallorce

UEFA poslala poziv Žutoj podmornici

Edmir Škorić

Nakon što je UEFA zbog loše finansijske situacije zabranila nastup Mallorci u Europskoj ligi, poziv za učešće u istoj stigao je na adresu Villarreala.

Momčad s Balera neće se takmičiti u Europskoj ligi iako je završila na četvrtom mjestu prvenstvene ljestvice prošle sezone. Naime, UEFA ih je suspendovala zbog finansijskog duga koji iznosi preko 80 miliona. Čeka se žalbeni postupak Mallorce, ali šanse da zaigraju u ovom natjecanju su, blago rečeno, minimalne.

Da je UEFA mislila ozbiljno, pokazuje i poziv kojeg je dobio Villarreal. Momčad sa El Madrigala nastupat će u Europskoj ligi jer je završila 'prva ispod ljestvice', odnosno na petom mjestu Primere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.