UEFA se javila Francuzima: Ligue 1 može da se završi play-offom
Foto - EPA

To je ipak teško očekivati

UEFA se javila Francuzima: Ligue 1 može da se završi play-offom

M. Šljivak

Evropska fudbalska federacija (UEFA) uputila je pismo francuskom listu Le Parisen u kojem su istakli nadu da će se prvenstvo u Ligue 1 ipak završiti.

Čelnici Ligue 1 su uz saglasnost francuske Vlade odlučili da prekinu sezonu i da se stanje na tabeli proglasi konačnim.

Le Parisien je kontaktirao UEFA-e s pitanjem o eventualnom nastavku sezone u Francuskoj i to kroz play-off format. UEFA je istakla da bi to bilo idealno i podstičnu takvu mogućnost.

"U slučaju nastavka sezona se može završiti play-offom. UEFA međutim nema moć pri donošenju ovih odluka. Eventualni početak takmičenja značit će da se on mora okončati najkasnije do 2. augusta", saopštenje je UEFA-e francuskom listu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ipak, zaista je nerealno očekivati da dođe do ikakvog preokreta. Klubovi i igrači su odavno na odmoru i Francuze na terenu nećemo gledati do augusta kada su zakazane utakmice Kupa.

Odlukom Ligue 1 PSG je proglašen za šampiona, a Marseille i Rennes će također u Ligu prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi