UEFA suspendovala Bešiktaš

Zbog finansijskog stanja

UEFA suspendovala Bešiktaš

Disciplinski komitet UEFE suspendovao je ekipu Bešiktaša iz evropskih takmičenja naredne sezone zbog finansijskih problema koje ovaj klub ima.

Komitet je zaključio da je istanbulski klub koji je već duže vrijeme upozoravan, ove sezone prekršio previše pravila i zakona te da ga treba kazniti.

Rezultat ove odluke biće suspenzija kluba iz evropskih takmičenja naredne sezone te ukoliko prekrše još neko pravilo suspenzija će biti produžena na pet godina.

Kap je navodno prelila čašu kada su se par igrača među kojima su i Manuel Fernandes i Matteo Ferrari požalila da im nekoliko mjeseci nisu isplaćene plate.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti