UEFA suspendovala dvojac CSKA

Ruski klub oslabljen u večerašnjem duelu

UEFA suspendovala dvojac CSKA

Adnan Beganović

Evropska fudbalska federacija (UEFA) suspendirala je dvojicu igrača moskovskog CSKA uoči večerašnje utakmice Lige prvaka protiv Bešiktaša u Istanbulu zbog tehničke greške prilikom doping testa.

Suspendirani su odbrambeni fudbaleri Sergej Ignjaševič i Aleksej Berezucki, saopštio je ruski klub.

Na internet stranici CSKA navodi se da timski ljekar nakon utakmice s Manchesterom 3. novembra nije na vrijeme upozorio da su dvojica igrača zbog upale grla koristila lijek 'Sudafed'.

Lijek nije na spisku nedozvoljenih sredstava, ali UEFA zahtijeva da je ljekari moraju obavijestiti o svim eventualnim zdravstvenim problemima igrača.

"To je za nas veliki šok. Svi smo iznenađeni, kako igrači tako i vodstvo kluba", stoji u saopštenju CSKA.

Ruski klub zauzima treće mjesto u B-grupi Lige prvaka, a za plasman u osminu finala potrebna mu je pobjeda nad Bešiktašom, uz remi ili poraz Wolfsburga od Manchestera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.