UEFA zatražila istragu šest utakmica u BiH

Sumnja se da su namještene

UEFA zatražila istragu šest utakmica u BiH

Šest utakmica odigranih na području Bosne i Hercegovine nalaze se pod istragom UEFA-e, piše Večernji list.

UEFA je zatražila od vlasti u našoj zemlji provjeru šest utakmice zbog sumnji da su bile namještene, a zahtjev je dostavljen posredstvom EUROPOL-a te je proslijeđen policijskim tijelima.

Razlog za sumnju se pojavio nakon što su na određene utakmice uplaćeni veliki iznosi novca uz vrlo čudne kladioničarske kombinacije. Večernji list navodi kako se u nekoliko slučajeva radilo i o dramatičnim preokretima utakmice, najveći koeficijenti kod kladioničarskih parova upravo su oni koji se odnose na rezultat na poluvremenu odnosno kraju utakmice ''iz dvice u keca'', što može za samo jedan par iznositi i više od 30.

Cijeli priču je, kako se navodi, potvrdio neimenovani dužnosnik N/FSBiH, dodajući da su se "pojedini članovi krovne kuće bh. fudbala" znojili dok su davali iskaze u SIPA-i koja je preuzela vođenje slučaja. 

Top Komentari

Aldin Alić
Radnik - Zrinjski Zrinjski - GOSK dvije sigurne :)
7 2
sekac
Leotar-Željo a ima toga još
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi