UEFA žestoko kaznila Ruse

Rusi kažnjeni

UEFA žestoko kaznila Ruse

Midhat Šljivak

Evropska fudbalska federacija (UEFA) kaznila je Fudbalski savez Rusije sa 120.000 eura, te prijetnjom oduzimanja šest bodova u narednim kvalifikacijama za Euro 2016. godine.

Rusi su kažnjeni zbog velikih nereda njihovih navijača u susretu 1. kola Evropskog prvenstva protiv Češke, kao i zbog rasisitičkog vrijeđanja češkog reprezentativca Theodorea Gebre Selassija.

"UEFA je odlučila da oduzme šest bodova Rusiji u narednim kvalifikacijama za Euro. Kazna je uslovna i trajaće kroz cijele naredne kvalifikacije. Također, Fudbalski savez Rusije kažnjen je i novčano sa 120.000 eura zbog paljenja i bacanja pirotehničkih sredstava, te isticanja zabranjenih transparenata na utakmici sa Češkom," stoji u zvaničnom saopštenju UEFA-e.

Rusi imaju pravo za žalbu na ovu odluku UEFA-e u naredna tri dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.