Uhapšen Courbis
Rolland Courbis

Na utakmici Marseille - Montpellier

Uhapšen Courbis

Bivši trener Olympiquea iz Marseillea Rolland Courbis uhapšen je i prijeti mu zatvorska kazna u trajanju od dvije godine, objavio je tužitelj iz Marseilla.

Courbis (56) je uhapšen u subotu na utakmici Ligue 1 između Olympiqua i Montpelliera te je preko noći zadržan u pritvoru.

Bivši trener je htio komentirati utakmicu za jednu francusku radio stanicu kada ga je policija uhapsila.

On je optužen na dvogodišnju zatvorsku kaznu u oktobru 2007. zbog uloge u finansijskim nepravilnostima oko transfera u Marseilleu u razdoblju od 1997. do 1999. Prizivni je sud u oktobru prošle godine odlučio da je presuda pravomoćna i Courbis je znao da ga policija može privesti na služenje kazne u bilo koje vrijeme.

"Ne razumijem ovo jer policija zna gdje me može naći i mogli su ovo učiniti na nježniji način", rekao je Courbis.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti