Uhapšen italijanski nogometaš iz Atalante

Uhapšen italijanski nogometaš iz Atalante

Edmir Škorić

Italijanska policija danas je uhapsila odbrambenog igrača Atalante Andreea Masiella i dvojicu njegovih prijatelja.

Nekadašnji nogometaš Barija, koji je krajem prošle sezone prešao u Atalantu, osumnjičen je za namještanje osam susreta u prošloj sezoni, između ostalog i izuzetno važnog susreta za opstanak u prvoj italijanskog ligi s Lecceom, prenose agencije.

Masiello je na tom susretu postigao autogol, a Lecce je pobjedom od 2:0 protiv Barija osigurao opstanak u nogometnoj eliti na Apeninskom poluotoku.

Pored Masiella pod istragom su i njegove nogometne kolege Daniele Portanova, Alessandro Parisi, Simone Bentivoglio, Marco Rossi, Abdelkader Ghezzal, Marco Esposito, Antonio Bellavista i Nicola Belmonte.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti