Uhapšen policajac osumnjičen za ubistvo

Pronađen ubica Vedrana Puljića?

Uhapšen policajac osumnjičen za ubistvo

Policajac iz Ljubuškog (inicijali D. V.) uhapšen je pod sumnjom da je tokom nereda u Širokom Brijegu ubio Vedrana Puljića, navijača Sarajeva.

Po nalogu Kantonalnog tužiteljstva, policija je privela policajca D. V. i određen mu je jednomjesečni pritvor, potvrdila je Dragica Šimić, predsjednica Kantonalnog suda u Širokom Brijegu.

Tužiteljica Vesna Ćavar rekla je da su od Federalne uprave policije u Tužilaštvo ZHK-a do sada stigle i kaznene prijave protiv četiri osobe iz Sarajeva koje su učestvovale u neredima u Širokom Brijegu 4. oktobra.

Glasnogovornik Federalne uprave policije Robert Cvrtak izjavio je kako je Federalna uprava policije do sada saslušala 50-ak osoba i kantonalnom Tužilaštvu u Širokom Brijegu i podnijela 11 kaznenih prijava, a da se već danas može očekivati i povećanje te brojke.

Međutim, za sada ostaje nejasno šta je sa odbjeglim Oliverom Knezovićem, kojeg je policija predhodno optužila za ubistvo Vedrana Puljića. Hoće li se na kraju ispostaviti da je Knezović nevin i da je sve bila namještaljka, ostaje da se vidi.



Neprimjereno i neprihvatljivo ponašanje policije u Širokom Brijegu više nije pod znakom pitanja. Umjesto da zaustave, a onda i primjerno kazne međusobno zavađene huligane policajci su odabrali stranu, što se jasno vidi i iz donjeg video zapisa u kojem policajci predvode navijačku grupu koja baca kamenice.

Ipak, izgleda da i za policajci nisu imuni pred rukom pravde, te da će za svoja nedjela odgovarati jednako kao i huligani od kojih bi nas trebali štititi.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.