Uhapšene 32 osobe nakon derbija

Epilog utakmice Newcastlea i Sunderlanda

Uhapšene 32 osobe nakon derbija

Nakon vrućeg derbija Engleske Premier lige između Newcastlea i Sunderlanda, koji je završen podjelom bodova policija je imala pune ruke posla, do sada je uhapšeno 32 osobe, još uvijek se vrši analiza snimki nakon utakmice, tako da će biti najvjerovatnije još onih koji će završiti iza rešetaka.

Derbi, koji je poznat po netrpeljivosti dva kluba, 2 grada udaljena samo 15-ak kilometara i ovaj put nije prošao bez posljedica, nije prikazan neki vrhunski fudbal na terenu, ali zato su navijači obje momčadi odlučili da se obračunaju na ulicama van stadiona.

Policija je morala da reaguje kada su skupine navijača počele svoj obračun gađajući se bocama i ostalim predmetima. Policija je svim snagama morala da zadrži bijesne navijače popularnih ''Svraka'' dok su navijači Sunderlanda otpraćeni na željezničku stanicu.

Kako kaže glasnogovornik policije Neil Mackay čak 700 navijača Sunderlanda moralo je biti zaustavljeno da se ne probiju do navijača Newcastlea, Mackay je dodao kako su najveći problem pravili navijači koji su dolazili vozom.

9 huligana je uhapšeno u okolici Newcastleovog stadiona St James' Parka, 9 u samome gradu i još 14 na željezničkoj stanici većinom zbog huliganstva i alkoholizma.

U izvještaju policije se navodi da 32 uhapšene osobe su starosti od 20 do 40 godina te da se još uvijek pregledavaju snimke i da će vrlo vjerovatno biti još hapšenja.

Za dosada uhapšene osobe Mackay je izjavio : ''To nisu klinci, oni bi trebali biti odrasle osobe, ipak je to samo fudbalska utakmica''.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.