Uhapšeno 17 osoba, dvoje teže povrijeđenih

Uhapšeno 17 osoba, dvoje teže povrijeđenih

Na utakmici kvalfikacija za odlazak na Europsko prvenstvo između Italije i Srbije dogodili su se neredi zbog kojih je utakmica prekinuta, međutim to nije sve, jer se to nastavilo na ulicama Genove koja je bila pravo bojno polje.

Naime, u jučerašnjoj utakmici oba tima su izašla u predviđeno vrijeme, ali su se nakon kratkog vremena morali vraćati u svlačionicu, jer su srbijanski navijači pravili incidente cjepajući mreže i bacajući baklje na teren. Prekid je trajao pola sata, nakon čega je utakmica nastavljena, no nakon ponovnih ispada navijača Srbije na Luigi Ferraris stadionu, sudija ovog meča, Škotlanđanin Craig Thomson je signalizirao kraj i povukao igrače u svlačionicu.

Međutim, huligani su nastavili sa neredima na parkingu stadiona u Genovi paljenjem autobusa. Tu je počeo veliki sukob, koji je rezultirao sa dvoje teško povrijeđenih, po jedno na obje strane.

Talijanska policija je izgubila strpljenje sa srbijanskim huliganima oko jedan sat iza ponoć, te su ušli u sukob sa njima. Privedeno je 17 osoba, a u toku je identifikacija još treidesetorice koji se nalaze u središtu policije.

Zanimljivo je da nekima nije pomoglo ni maskiranje, a otkrile su ih tetovaže, prenose talijanski mediji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.