Ujfaluši se suočava sa dugom suspenzijom

Ujfaluši se suočava sa dugom suspenzijom

Odbrambenom fudbaleru Atletico Madrida Tomašu Ujfalušiju za brutalan prekršaj nad Lionelom Messijem prijeti suspenzija do 12 utakmica zabrane igranja.

Budu li članovi Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Španije Ujfalušijev prekršaj, koji je samo čudesnom srećom prošao bez teškog loma gležnja, protumačili člankom 115 pravilnika, stoper Atletico Madrida proći sa blagom kaznom, koja iznosi između jedne i tri utakmice zabrane nastupa.

Članak 97, međutim, podrazumijeva prekršaj u nasilnom, bezobzirnom smislu, koji može završiti pogubnim posljedicama po protivničkog igrača. Bude li Čehov prekršaj tretiran tim člankom, Ujfalušija će snaći kazna između četiri i 12 utakmica zabrane nastupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.