Ukrajina elimisala Poljake iz borbe za Mundijal

Yarmolenko presudio susjedima

Ukrajina elimisala Poljake iz borbe za Mundijal

U jednoj od najzanimljivijih grupa evropske zone kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu naredne godine, grupi H, Ukrajina je na domaćem terenu ostvarila značajan trijumf nad jednim od direktnih konkurenata u borbi za jednu od dvije pozicije koje vode u Brazil, reprezentacijom Poljske. 

Jedini pogodak na utakmici postigao je Yarmolenko u 64. minutu. Petim trijumfom u ovim kvalifikacijama Ukrajina je makar za kratko dospjela na lidersku poziciju na tabeli sa 18 bodova. Poljska je ovim porazom ispala iz utrke za Mundijal, jer je nakon devet utakmica na četvrtom mjestu sa 13 bodova.

U drugom susretu iz grupe H koji je do sad završen Moldavija je očekivano na domaćem terenu savladala San Marino rezultatom 3:0. Strijelci su pobjedi bili su Frunza i u dva navrata Sidurenco. Meč između Engleske i Crne Gore trenutno je u toku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.