Ukrajina stigla Hrvatsku
Milevski je bio jedan od najboljih igrača Ukrajine na terenu

Kvalifikacije za SP, Grupa 6

Ukrajina stigla Hrvatsku

Fudbalska reprezentacija Ukrajine savladala je večeras Kazahstan sa 2:1 u susretu Grupe 6 kvalifikacija za plasman na Mundijal 2010. godine i sa tri boda izjednačila se sa Hrvatskom.

Domaćin je upisao težak trijumf budući da su se gosti predstavili u odličnom izdanju, a od 18. minute imao je i vodstvo od 1:0 kada je Nuserbajev pogodio mrežu Ukrajinaca.

No, već u 33. minutu je Nazarenko vratio utakmicu na početak da bi na asistenciju Milevskog isti igrač u 48. minutu postavio konačan rezultat.
Pobjeda Ukrajinaca mogla je biti i uvjerljivija, ali je i Kazahstan propustio  veliku priliku za 2:2, na samom kraju meča.
U drugom meču Grupe 6 igraju Engleska i Andora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.