Ukrajinci se otrovali hranom

Ukrajinci se otrovali hranom

O. Lekić

Ukrajinski selektor Oleg Blohin je kazao da je trovanje hranom koje je pogodilo deset njegovih igrača glavni razlog sinoćnjeg poraza od 2:0 od Turske u zadnjoj pripremnoj utakmici za Euro.

"Imali smo velikih problema protiv Turske jer se deset naših igrača otrovalo hranom što nas je prisililo da promijenimo sastav momčadi prije samog početka", kazao je Blohin.

"Ne znamo što je to izazvalo jer oni koji se otrovali su jeli različite stvari. Znamo samo jedno, naši su se igrači otrovali ovdje u Njemačkoj gdje je ukrajinska reprezentacija bila na pripremama do utorka navečer", dodao je.

"No u svemu treba naći nešto dobro. To je omogućilo drugim igračima da se pokažu", zaključio je Blohin.

S obzirom da Ukrajina svoju prvu utakmicu na Euru igra u Kijevu protiv Švedske, Blohin je ocijenio da je glavni zadatak stožera da "njeguje igrače kako bi se potpuno oporavili".

Osim protiv Švedske, Ukrajina, koja je suorganizator prvenstva zajedno s Poljskom, igra protiv Francuske (15. juna) i Engleske (19. juna) u D-grupi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti