Ukrajincima prvi dvoboj sa Francuzima
Velika prednost za Ukrajince nakon prvih 90 minuta

Kup UEFA, četvrtfinale

Ukrajincima prvi dvoboj sa Francuzima

Prvi od dva ukrajinsko – francuska dvoboja, koji će biti odigrana u četvrtfinalu Kupa UEFA, pripao je Ukrajincima.

Shakhtar je u Donetsku sa 2:0 savladao Marseille i tako napravio veliki posao uoči revanša koji se igra sedam dana kasnije.

Nakon početnog ispitivanja snaga prvu veliku priliku imali su Francuzi. Mamadou Niang je u 37. minuti pobjegao zadnjoj liniji Shakhtara, ali je otišao previše u desnu stranu i umjesto gola pogodio je stativu. Dvije minute kasnije uslijedila je kazna. Darijo Srna snažno je šutirao, a golman Steve Mandanda je kratko odbio loptu na koju je natrčao Tomas Hubschman, kojem nije bilo teško da svome timu osigura vodstvo.

U nastavku susreta Marseille je krenuo još agresivnije prema golu Andreya Pyatova, a u jeku njihovih napada uslijedila je kazna. Luiz Jadson iskoristio je nesmotrenost svojih čuvara i udarcem sa desetak metara u 65. minuti postavio je konačnih 2:0.

Shakhtar – Marseille 2:0 (Hubschman 39, Jadson 65)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.