Uli Hoeness mora na sud, ali ostaje na čelu bavarskog ponosa

Predsjednik Bayerna optužen za utaju poreza

Uli Hoeness mora na sud, ali ostaje na čelu bavarskog ponosa

Predsjednik minhenskog Bayerna Uli Hoeness ostat će na čelu bavarskog kluba iako se suočio sa ozbiljnim zakonskim problemima. 

Hoeness će se 10. marta pojaviti pred sudom zbog izbjegavanja plaćanja poreza saopštio je njemački sud. Predsjednik Bayerna šokirao je njemačku javnost kada je u aprilu priznao da nije prijavio račun u švicarskoj banci. 

On je tada rekao da je to njegov lični račun koji je otvoren trgovinom dionicama. Bayern je nakon toga izdao saopštenje u kome se navodi zvanični stav Uprave kluba kako bi Hoeness trebao ostati na čelu kluba uprkos sudskom procesu koji mu se sprema. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.