Ultras Dynamo u velikom broju stižu u Gladbach?

Bratska grupa Hordi Zla

Ultras Dynamo u velikom broju stižu u Gladbach?

Već nekoliko godina traje intennzivno prijateljstvo između navijačke grupacije Horde Zla i navijača njemačkog, sada trećeligaša, Dynama iz Drezdena.

U proteklih nekoliko godina dvije grupe su redovno posjećivale jedna drugu, a transparenti Dynama kačili su se na sjevernoj tribini Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović - Hase", baš kao što su i Dynamovi Ultrasi kačili trasnparenete i zastave Hordi na svojim utakmicama.

Navijači Dynama Dresdena koji su inače bratski klub FK Sarajeva bodrit će bordo tim na gostovanju u Monchengladbachu. Naime, utakmica ova dva kluba je na rasporedu 28. augusta u njemačkom gradu Moenchengladbachu.

Više od 3. 000 navijača Dynama Dresdena su na svojoj zvaničnoj stranici potvrdili dolazak u njemački grad, te su odmah krenuli sa rezervacijom karata kako bi u revanš susretu dali podršku klubu s čijim navijačima su u prijateljskom odnosu u nastojanju da se Sarajevo dogomne grupe faze Europa lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.