Umjesto hat-tricka, izabrao asistenciju i oduševio Evropu

Kokorinov potez za poštovanje

Umjesto hat-tricka, izabrao asistenciju i oduševio Evropu

Napadač Zenita Aleksandar Kokorin obilježio je utakmicu protiv Vardara u kojoj je njegov tim slavio sa visokih 5:0 u Skoplju.

Sjajni Rus je postigao prva dva gola na utakmici u 6. i 21. minuti, ali njegov nastup će najviše ostati upamćen po zaista rijetko viđenoj asistenciji i nesebičnosti u momentu kada je imao idealnu priliku da kompletira hat-trick.

Igrao se 39. minut kada je Kokorin izveo dupli pas sa Dzyubom i izbio sam pred golmana domaćeg tima. Napadač Zenita mogao je birati na koji način da postigne treći gol, ali je umjesto toga odlučio petom ostaviti loptu svom kolegi koji ga je prethodno uposlio.

Na kraju je čast da zatrese mrežu Vardara pripala Artemu Dzyubi, kojem zaista nije bilo teško da se upiše u strijelce, a Aleksandar Kokorin je u ovoj situaciji pokazao da je pravi timski igrač kakvog bi poželio svaki trener.

Kokorin do kraja utakmice nije uspio doći do hat-tricka jer je igru napustio već u 64. minuti, ali rekli bismo da ova asistencija vrijedi kao dva gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi