Umjesto Ibiševića dolazi Herdling
Kai Herdling nosio dres Hoffenheima od 2002. do 2008. godine

Umjesto Ibiševića dolazi Herdling

Kai Herdling, dvadesetčetverogodišnji napadač koji je već nastupao za Hoffenheim u periodu od 2002. do 2008. godine  vratiće se u ovaj klub kao zamjena za povrijeđenog “bosanskog zmaja”, Vedada Ibiševića.

Herdling će u narednim danima potpisati ugovor sa Hoffenheimom, a već je nastupio za ovaj klub u utakmici koja je odigrana za otvorenje nove Rhein-Neckar Arene.

Herding je ovog ljeta pristupio Waldorf Manheimu nakon što je za Hoffenheim postigao 10 golova u 14 utakmica u regionalnoj ligi.

U Hoffenheimu će također ostati i Brazilac Wellington koji je stigao iz Nautico Capibaribea za 4,5 milona eura, ali nije ispunio očekivanja, te je u prvom dijelu sezone igrao u prosjeku samo 28 minuta po susretu. Prije Ibiševićeve povrede smatralo se da će Willington ići na posudbu, međutim novonastala situacija otvorila je prostor Brazilcu koji će imati još jednu priliku da se dokaže.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.