Umjesto Williana stiže Eriksen

Umjesto Williana stiže Eriksen

M. Šljivak

Nakon što je od Chelseaja izgubili bitku za brazilskog fudbalera Williana, ekipa Tottenhama se okrenula dovođenju danskog fudbalera iz Ajaxa Christiana Eriksena.

Ovaj 21-godišnji fudbaler je tokom ljeta bio u interesu mnogih klubova, a s obzirom da su ostali bez Williana, te da će Gareth Bale vhjerovatno otići iz kluba, Spursi su se odlučili na angažovanje ovog sjajnog Danca.

Navodno će Tottenham Ajaxu ponuditi sedam miliona funti za Eriksena, a tim iz Amsterdama traži pet miliona više kako bi uopšte mogli razgovarati o prelasku ovog fudbalera na White Heart Lane.

Eriksen je u protekloj sezoni postigao devet golova za Ajax u prvenstvu Holandije, a smatra se jednim od najboljih mladih igrača Evrope.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti