Umro legendarni danski selektor Nielsen

Zaslužan za najveći uspjeh danskog fudbala

Umro legendarni danski selektor Nielsen

Nakon duge i teške bolesti, u 77. godini života umro je legendarni danski trener Richard Moller Nielsen. 

Nielsen je dugo bolovao od tumora na mozgu, prošle godine je imao operaciju, počeo se uspješno oporavljati, ali, nažalost, najtežu životnu bitku nije mogao dobiti. 

U karijeri je trenirao mnoge danske klubove, a svjetsku slavu i vječno mjesto u srcima svih Danaca stekao je osvajanjem EP 1992. godine u Švedskoj, što je najveći uspjeh danskog fudbala u historiji. 

Nakon šest godina provedenih na klupi reprezentacije Danske  Nielsen je u ljeto 1996. godine preuzeo Finsku, bio je još selektor Izraela, a posljednji posao mu je bio u Koldingu prije 11 godina.

Nije imao neku veliku igračku karijeru, igrao je od 1955. do 1962. godine u Odensu, gdje mu je bio i prvi trenerski posao. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.