Umro većinski vlasnik Marseillea

Umro većinski vlasnik Marseillea

Adnan Beganović

Većinski vlasnik Olympiquea iz Marseillea, Robert Louis Dreyfus, umro je jučer nakon teške i duge borbe sa leukemijom u 64. godini života.

Biznismen rođen u Švicarskoj preuzeo je klub sa Velodroma 1996. godine, nakon odstupanja uspješnog Bernarda Tapieja, a dva finala kupa UEFA-e najveći su uspjesi Marseillea u periodu vladanja Dreyfusa.

Ukupno je u Marseille uložio oko 200 miliona eura, a zbog mutnih poslova pri igračkim transferima u devedesetima uslovno je osuđen na 10 mjeseci zatvora i kažnjem je sa 200.000 eura. Iz kluba još ništa nisu saopštili jer čekaju potvrdu smrti iz porodice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.