Unatoč porazu, Benitez uvjeren u prolaz

"Možemo svakog dobiti na Anfieldu"

Unatoč porazu, Benitez uvjeren u prolaz

Edmir Škorić

Liverpoolov trener Rafael Benitez nije previše razočaran minimalnim porazom kod Lillea u prvom susretu osmine finala Europa lige.

U posljednjih je pet minuta Lille slavio sa 1:0 protiv engleskog Liverpoola i to pomalo nevjerovatnim pogotkom Edena Hazarda iz slobodnog udarca. Bio je to više ubačaj, loptu niko nije uspio udariti i ona se na kraju našla u mreži nemoćnog Reine.

"Bili smo bolji nego u prošloj utakmici. Reakcija igrača je bila veoma pozitivna. Razočaran sam rezultatom, ali sam stvarno zadovoljan naporima igrača. Bili su fantastični danas. Igrali smo protiv dobre ekipe na lošem terenu", kazao je Benitez.

"Mislim da je Lille bolje počeo i bilo ih je teško zaustaviti, ali smo vremenom imali sve veću kontrolu. I tama kada smo imali posjed lopte, primili smo taj pogodak", dodaje španski trener, znajući da njega i njegove momke čeka težak posao, ali je svejedno uvjeren u prolaz Redsa.

"Uvjeren sam kako možemo pobijediti svakoga na Anfieldu na naš dan sa navijačima iza nas. Moramo se sada spremiti za utakmicu u ponedjeljak protiv Portsmoutha i pobijediti, a onda se spremati za 90 uzvratnih minuta Europske lige."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.