UNFKS poziva navijače drugih klubova da ne dolaze na sjever

Podrška usmjerena samo ka pozitivnom sportskom rezultatu

UNFKS poziva navijače drugih klubova da ne dolaze na sjever

A. Haznadarević

Udruženje navijača FK Sarajevo se oglasilo povodom dešavanja vezanih za uzvratni meč drugog pretkola Evropske lige, kao i najava drugih navijačkih grupa da će svojim prisustvom pružiti podršku FK Sarajevo, koje je bilo predmet velikih uvreda od strane navijača Levskog.

U saopštenju se navodi:

"UNFKS u potpunosti razumije osjećaje navijača drugih klubova i građana koji su ogorčeni parolom istaknutom na stadionu u Sofiji te željom za odgovorom na takve provokacije. Ipak, stadion Asim Ferhatović Hase ne smije i ne može biti iskorišten kao poligon za obračune sa gostima iz Sofije. Naglašavamo da podrška FK Sarajevo neće izostati, kao ni mnogo puta do sada, a bit će usmjerena isključivo ka ostvarivanju pozitivnog sportskog rezultata i prolaska u naredni krug takmičenja. Ova utakmica nije prilika za odbranu nacionalnih interesa, već šansa da FK Sarajevo ostvari pobjedu i napravi veliki iskorak u sportskom segmentu. Potez navijača Levskog u Sofiji je za svaku osudu i revanširanje na isti ili sličan način ne bi pokazalo razliku između njih i nas."

UNFKS posebno poziva sve druge navijačke grupe da idu na ostale tribine, te tako sjevernu ostave samo simpatizerima Sarajeva, koje je domaćin susreta:

"UNFKS poziva navijače drugih timova da se suzdrže od dolaska na sjever i da njihova podrška ostane 'moralna'", navodi se u saopštenju, u kojem se također navijači pozivaju da se suzdrže od korištenja pirotehničkih sredstava.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.