Utakmica za pamćenje u glavnom gradu Njemačke: Bjelica se preznojava, navijači grickaju nokte
FOTO: Guliverimage

Bitka za opstanak ponudila sjajan fudbal

Utakmica za pamćenje u glavnom gradu Njemačke: Bjelica se preznojava, navijači grickaju nokte

Haris Zilić

Spektakularan duel u 32. kolu Bundeslige odigrali su Union Berlin i Bochum. Utakmica bila jako bitna za rasplet na dnu tabele i u borbi za opstanak, a gledaoci su na kraju vidjeli sedam pogodaka i trijumf Bochuma rezultatom 4:3.

Prvo poluvrijeme je bilo furiozno za goste. Bochum je na poluvremenu vodio 3:0 i svi su pomislili da idu prema sigurnom trijumfu.

Dvostruki strijelac za goste bio je Wittek u 16. i 31. minuti, pogodak je postigao o Schlotterbeck u 37. minuti utakmice.

U nastavku bude se izabranici Nenada Bjelice.

U 59. minuti Vertessen smanjuje na 3:1, a u 63. minuti Bedia unosi pravu dramu u utakmicu i smanjuje na 3:2.

Gosti se nisu dali poremetiti i u 70. minuti Hofmann pogađa za 4:2 vodstvo Bochuma.

Oglasi

Tu nije bio kraj ludila u Berlinu. U 74. minuti Hollerbach pogađa za 4:3 i ušli smo u dramatičan finiš utakmice.

Do kraja meča ostalo je 4:3 i Bochum je osigurao opstanak za kratko, sigurno neće direktno ispsti u Cvajtu, mogu jedino završiti u play-outu.

Dva kola prije kraja Bochum je u sigurnoj zoni sa 33 boda, Union Berlin ima 30, ali mogli bi u play-out zonu jer Mainz ima 28 bodova i meča manje.

Nade u opstanak, tačnije za play-out gaji i Koln sa 24 boda, dva kola prije kraja tako da će biti velike drame za opstanak u Bundesligi.

Nakon ovog rezultata nije sigurna ni Borussia Monchengladbach sa 33 boda, a jedino se zna da Darmstadt ide u Cvajtu jer su fenjeraši sa 17 osvojenih bodova.

Oglasi

U posljednja dva kola traži se drugi putnik u Cvajtu i ekipa koja će igrati play-out sa trećeplasiranim timom iz Cvajte.

Pet timova je ugroženo i bit će velike drame i ludnice do kraja Bundeslige kada je u pitanju začelje tabele.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga 32. kolo:

Union Berlin - Bochum 3:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi