O Nenadu Bjelici svašta se priča, sada je progovorio i predsjednik kluba
Vodi bitku za opstanak u Bundesligi FOTO: EPA

Vode bitku za opstanak

O Nenadu Bjelici svašta se priča, sada je progovorio i predsjednik kluba

S. Mlaćo

Muči se hrvatski stručnjak Nenad Bjelica u Njemačkoj, ali to je sigurno i očekivao kada je sjeo na klupu Union Berlina. Kao glavni zadatak dobio je to da spasi klub od ispadanja.

Union Berlin je jučer poražen kod Leipziga 2:0, te tako nastavlja svoju bitku za opstanak.

Već danima se piše o statusu Bjelice koji je nedavno imao i okršaj sa jednim igračem Bayern Munchena zbog čega je dobio velike kritike u njemačkoj javnosti, no čelnici kluba itekako ga poštuju.

Svjesni su da klub prolazi kroz težak period, no čelnici kluba ga poštuju.

"Nemir je veći vani nego unutra. Radi se razumno, rastemo, trenerski tim raste, uče jedni od drugih. To mi se jako sviđa. Potpisali smo Bjelicu da nas ostavi u Bundesligi o njemu ćemo pričati kada dođe kraj, a do tada ćemo vjerujem ispuniti cilj", rekao je predsjednik Union Berlina Dirk Zingler.

Oglasi

Pojavila su se i priče da Bjelica gubi svlačionicu, no Zingler je jasan. Ovim riječima sada je dao puno podršku Bjelici i sigurno motiv više da pokušat ostvariti cilj.

"Nikada nisam doživio da su svi igrači zadovoljni. Jedanaest ih može igrati, a u autobus mogu samo 20", dodao je on, te tako jasno istakao da je teško očekivati da svi igrači mogu biti zadovoljni kod nekog trenera

Time je jasno pokazao da su zadovoljni Bjelicom i da ima podršku u svom radu, a to je trenerima itekako bitno.

Bjelica ima odraditi jednu utakmicu kazne zbog sukoba sa Leroyem Saneom iz Bayerna. Dobio je ukupno tri utakmice kazne.

Oglasi

Bjelica je u drugom poluvremenu izgubio živce i pored aut-linije je udario Sanea nakon što je došlo do nesporazuma u borbi za loptu koju Hrvat nije dao igraču Bayerna.

Sve je eskaliralo verbalnim duelom, a zatim je na šok i nevjericu svih Bjelica udario njemačkog reprezentativca i dobio žestoke kritike.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kasnije je uputio izvinjenje klubu, te Saneu, te jasno kazao da je svjestan da tako nije smio da reaguje. Zbog toga se sigurno i kaje, ali i željno čeka povratak na klupu.

Podsjetimo, Bjelica je u Njemačku stigao iz Trazbonspora gdje nije baš sve išlo po planu i rano se desio rastanak. Rezultat u Njemačkoj svakako mu je bitan i za nastavak trenerske karijere. U Hrvatskoj je Bjelica radio u Osijeku i Dinamu iz Zagreba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi