Unirea prvak Rumunije

Fudbalsko prvenstvo

Unirea prvak Rumunije

Fudbalski klub Unirea iz Urzičenija postao je prvak Rumunije kolo prije kraja prvenstva nakon što je pobjedom protiv Temišvara stekao nedostižna četiri boda više od najbližeg pratioca, bukureštanskog Dinama.

Klub Unirea osnovan je 1954. godine, a do sada nije imao velikih uspjeha čak ni u domaćim okvirima. Najveći domet bio je finale Kupa Rumunije u sezoni 2007/08.

Osim titule šampiona, poznato je da će u kvalifikacije za Ligu prvaka ići Dinamo (Bukurešt), dok su se u Ligu Evrope plasirali Temišvar i Cluj. Za  preostala dva mjesta u novoformiranom takmičenju boriće se četiri kluba: Krajova (bivša Univerzitatea), Steaua, Rapid Bukurešt i Vaslui.

Društvo najboljih naspustili su Metan, Farul, Otopeni i Glorija Buzau.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.