United bi imao razloga da dovede Salihovića

Ukoliko ne uspiju dovesti Wesleya Sneijdera

United bi imao razloga da dovede Salihovića

Ekipa Manchester Uniteda nalazi se u potrazi za veznim igračem, a kao prvi na listi želja spominje se vezista Intera Wesley Sneijder.

Menadžer engleske ekipe Sir Alex Ferguson već je ranije bezuspješno pokušavao dovesti sjajnog Holanđanina na Old Trafford, a ukoliko ne uspije ostvariti taj transfer, spominju se još četiri igrača kao alternative Sneijderu. Među njima je i ime reprezentativca Bosne i Hercegovine Sejada Salihovića.

Engleski mediji navode kako bi Manchester United u slučaju da ne uspije privoliti Sneijdera na dolazak u Teatar snova, mogao krenuti u potragu za jednim od četiri fudbalera: Oleksandra Aliyeva (Dinamo Kijev), Royston Drenthe (Everton), Arjen Robben (Bayern) i Sejad Salihović (Hoffenheim).

Salihović je ovu polusezonu za Hoffenheim odigrao sjajno, te je time privukao na sebe pažnju drugih klubova. Osim toga, ugovor sa Hoffenheimom mu ističe 30. juna 2012. godine, što ga čini finansijski najpristupačnijim igračem od gore spomenute četvorke.

Robben je definitivno najkvalitetniji igrač u ovom društvu, ali i igrač sklon čestim i dugim povredama, pa njegova kupovina predstavlja veliki rizik za svaki klub. Drenthe i Aliyev bi United koštali mnogo više od Salihovića.

Engleski novinari kao plus Salihoviću navode činjenicu da je "to igrač izuzetne fizičke spreme i upornosti. Vrlo prodoran po bokovima i sa sjajnim osjećajem za izvođenje slobodnih udaraca".

"Hoffenheim možda i nije među najvećim klubovima u Bundesligi, ali njihova zvijezda Sejad Salihović jeste među najboljim igračima. Bosanski internacionalac iza sebe ima najbolju sezonu u karijeri i ukoliko Manchester United traži igrača sposobnog da uposli svoje saigrače i još bolje izvodi slobodne udarce, onda ne mogu naći boljeg od Salihovića, pogotovo kada se u obzir uzme njegova cijena na tržištu", navode engleske kolege u objašnjenju.

Za Salihovića je interesovanje pokazao i Wolfsburg, čiji stručnjak Felix Magath odavno prati našeg reprezentativca. Iako još uvijek nema ništa službeno, zaista bi bilo dobro vidjeti Salihovića u crvenom dresu Đavola sa Old Trafforda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije