United će u januaru krenuti po pojačanja u veznom redu

Već poznata lista kandidata

United će u januaru krenuti po pojačanja u veznom redu

Manchester United je bez ikakve sumnje obilježio ljetni prelazni rok, a čini se da bi klub sa Old Trafforda mogao ponovo biti u centru zbivanja budući da je već poznata lista od pet veznih igrača koji će biti na meti Crvenih đavola u januarskom roku.

Propala ideja o dovođenju Artura Vidala bi iznenada mogla biti čak i pozitivna stvar za United, koji će se u narednom transfer roku okrenuti novim igračima koje može dovesti za dosta manje novca nego što bi to bio slučaj sa sjajnim Čileancem.

Osim Strotmaana, koji je najbliži dolasku na Old Trafford, na meti Uniteda bit će i Morgan Schneiderlin iz Southamptona. Nije tajna ni da United već neko vrijeme želi dovesti Williama Carvalha iz Sportinga a shodno tome ne bi bilo iznenađenje da upravo on bude taj koji će u januaru doputovati na Old Trafford.

Dovođenje Nigela de Jonga bi vjerovatno bio najbolji potez Luisa Van Gaala, budući da ovom Holanđaninu ugovor sa Milanom ističe sljedeće godine. De Jong bi mogao biti, ako ne besplatna, onda vrlo jeftina investicija a njegovi igrački kvaliteti sasvim sigurno jesu na nivou kluba koji cilja na najviši plasman kakav je sasvim sigurno Manchester United.

Posljednje ime koje se spominje kao pojačanje Manchestera jeste Joao Moutinho. Čini se da je Monaco bio blijesak, te da je superbogatom vlasniku kluba iz Kneževine njegova igračka poprilično dosadila. Sve se to da zaključiti po potezima koje povlači u posljednje vrijeme, a ovog ljeta su iz Monaca bez pretjeranog opiranja pušteni James Rodriguez i Radamel Falcao. Moutinho bi vrlo lako mogao biti sljedeći igrač koji će dići sidro iz Kneževine, a njegova destinacija bi u tom slučaju vjerovatno bio Old Trafford.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.