United nemoćan pred gradskim rivalom, City sve bliže novom trofeju

Liga kup

United nemoćan pred gradskim rivalom, City sve bliže novom trofeju

E. Škorić

Na Old Traffordu su večeras Manchester United i Manchester City odigrali prvi susret polufinala Liga kupa, a on je završen u korist gostiju (3:1).

City je večeras očitao lekciju gradskom rivalu na Teatru snova i praktično već sada zakoračio u finale, te je došao na prag osvajanja novog trofeja.

Poveo je tim Pepa Guardiole nakon majstorije Bernarda Silva u 17. minuti, da bi u 33. Portugalac uposlio Mahreza, ovaj obišao De Geu i sigurno pogodio za 0:2.

Samo šest minuta kasnije autogol Andrea Pereire i United je bio na koljenima, mada je u nastavku uspio da barem ublaži katastrofu.

Marcus Rashford u 70. minuti postiže gol za 3:1, ali City je sada svejedno na prgu finala, a tamo će igrati protiv boljeg iz polufinalnog para Leicester - Aston Villa.

Inače, City dočekuje United u revanšu polufinala 29. januara, ali teško je očekivati da United može do preokreta i finala.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

leader_of_wolves
Gdje su oni navijaci Utda sto govore da ce nas Leaderpool oderat, pa vi svoj derbi ne mozete dobiti a kamo li sa leaderpoolom hahaha YNWA!!!
3 9
user1571956549
Lijepo vas citati bez psovanja... Bravo za vas.... Aplaud.....
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi