United prodaje Vidića i dovodi Chiellinija

Prema tvrdnjama NOTW-a

United prodaje Vidića i dovodi Chiellinija

E. Škorić

Sir Alex Ferguson mogao bi pustiti srbjanskog reprezentativca Nemanju Vidića u Barcelonu ovog ljeta, a na Old Traffordu su našli zamjenu u Juventusovom igraču Giorgio Chielliniju, kojeg također želi dovesti i trener Cityja Roberto Mancini.

Oba kluba iz Manchestera prate Giorgio Chiellinija, a navodno je njegov menadžer Davide Lippi prisustovao polufinalu Carling Cupa između Cityja i Uniteda. Naime, Ferguson planira Nemanju Vidića prodati Barceloni za 25 miliona funti te pola tog iznosa platiti za Chiellinija, kojeg Juventus ne planira zadržati ukoliko dođe "masna" ponuda.

Cityjev trener Roberto Mancini želi pojačati svoje redove odmah, dok Ferguson planira Chiellinija dovesti u ljeto.

Ispadanje iz Lige prvaka te skoro izgubljeni Scudetto bi mogli biti presudni za Chiellinijev prelazak u jedan od pomenutih englesih klubova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.