United stavio ponudu za Mouru na stol

Ferguson želi mladog Brazilca

United stavio ponudu za Mouru na stol

M. Skaka

Krajem prošlog mjeseca Abramovičeva ponuda za Lucasa Mouru teška 32 miliona funti je odbijena. Sada se u borbu za igrača Sao Paola uključio je Sir Alex Ferguson sa inicijalnom ponudom od 20 miliona funti.

Crveni đavoli su utorak poslali delegaciju u Brazil kako bi počeli razgovore oko transfera Lucasa Moure prije nego što se ovaj veznjak priključi reprezentaciji na olimpijskom turniru koji počinje 26. jula.

Sir Alex Ferguson dobio je zeleno svjetlo da potroši značajan dio svog transfer budžeta na talentovanog 19-godišnjaka, ali to nije lagan zadatak obzirom da su u igri još i Iter i Real Madrid koji su već ranije razgovarali sa Mourinim agentima.

"Nikad ne znate šta se može desiti.", govorio je Moura za ESPN. "Nemam neku ludu želju da napustim Brazil, ali kada vrijeme dođe, razgovaraću sa porodicom i odlučiti šta je najbolje za mene. Naravno da mislim o transferima, ali ne smijem dozvoliti da me to potpuno okupira. Smiren sam i pri zemlji. Moj posao je da igram fudbal, a klubovi neka se dogovaraju."

Manchester United već odavno rati ovog igrača i već ranije su pozvali njegovog oca na Old Trafford kako bi razgovarali o potencijalnom transferu. Još prošle godine kontaktirali su i njegovog menadžera koji je za Sky Sport govorio:

"U 2011. za Lucasa su se interesovali Manchester United i Bayern Munich."

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.