United zaradio 53,2 miliona od Lige prvaka

Tim iz Manchesetra najviše profitirao

United zaradio 53,2 miliona od Lige prvaka

Manchester United je prošle sezone izgubio u finalu Lige prvaka od Barcelone, ali je na listi po novčanim nagradama ipak prvi.

UEFA je danas objavila da je Manchester United u Ligi prvaka za sezonu 2010/2011 zaradio 53,2 miliona eura dok je Barcelona inkasirala 51. Dalje slijede Chelsea (44,5), Schalke (39,75) i Real Madrid (39,3). Najmanje je zaradila slovačka Žilina koja je za šest utakmica u prvoj fazi takmičenja dobila 7,4 miliona eura.

UEFA je objavila i da su 32 tima koja su igrala prošle sezone u Ligi prvaka ukupno podijelila čak 754,1 miliona eura.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti