Uoči duela Hrvatske i Srbije: Štimac smiruje strasti

Uoči duela Hrvatske i Srbije: Štimac smiruje strasti

O. Lekić

Hrvatska nogometna reprezentacija započela je s 'akcijom Srbija'. U zagrebačkom hotelu AS održana je prva press konferencija na kojoj je hrvatski selektor Igor Štimac pokušao "smiriti strasti" uoči petka i maksimirskog ogleda 'Vatrenih' i Srbije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014.

"Imam iskustva s ovakvom utakmicom. Ne trese nas euforija i neću dozvoliti da 'izgorimo' prije utakmice. Svjestan sam pogrešaka koje su učinjene uči posljednje utakmice ovih reprezentacija kada smo ispustili plasman na Europsko prvenstvo 2000. godine, no to se ovoga puta neće dogoditi", prenosi Hina izjavu Štimca.

Štimac je svjestan kako je ovo utakmica za 'šest bodova' jer bi pobjedom Hrvatska izbacila Srbiju iz utrke za svjetsko prvenstvo u Brazilu:

"Pobjedom bi eliminirali Srbiju, međutim ne želim se previše zamarati kalkulacijama. Idemo utakmicu po utakmicu."

Hrvatski selektor i njegovi suradnici detaljno su analizirali suparničku igru, naglasivši kako je to ekipa s nizom kvalitetnih igrača koja će u Zagrebu biti posebno motivirana.

"Dobro smo analizirali igru našeg protivnika. Do sada su pokazali dosta oscilacija, no radi se o reprezentaciji koja ima kvalitetnih igrača. Srbija dolazi u Zagreb s nadom u uspjeh, a na nama je da tu nadu ugasimo," zaključuje Štimac.

Štimac je naglasio kako je forma hrvatskih igrača na zavidnoj razini, atmosfera u ekipi sjajna, što je sve zalog za pozitivan rezultat:

"Na tome gradimo naše samopouzdanje i vjeru. Rastemo iz utakmice u utakmicu, a u zadnjim susretima smo pokazali igru vrhunske kvalitete. Spremni smo za tri boda i sve ćemo učiniti kako bi ih osvojili."

Na pitanje srbijanskih novinara strahuje li možda od dvojice novih napadača u suparničkim redovima Nikole Đurđića i Filipa Đorđevića, Štimac je bio vrlo jasan:

"Kada bi se ja morao brinuti o Đurđiću i Đorđeviću, onda bi srbijanski selektor Mihajlović završio na psihijatriji od brige zbog sjajnih igara naših napadača Maria Mandžukića, Nikice Jelavića, Ivice Olića. Eduarda."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.