Upitan prenos derbija protiv Sarajeva, navijači Veleža uputili apel

Oglasili se na Facebooku

Upitan prenos derbija protiv Sarajeva, navijači Veleža uputili apel

Endin Čaušević

Ovog vikenda na rasporedu je peto kolo Premijer lige BiH, a jedan od derbija igra se na Koševu gdje se sastaju Sarajevo i Velež.

Prema trenutnom planu utakmica na Koševu igra se u nedjelju od 19 sati što se čini se ne sviđa navijačima mostarskog kluba. Naime, prema trenutnom rasporedu Arene Sport ovaj meč nije u direktnom prenosu jer se podudara s terminom finala Lige prvaka.

Naime, finale se igra od 21 sat, ali najavna emisija počinje sat ranije. Zbog toga su se oglasili iz UG Mostarski Rođeni koji su poslali apel za Arenu Sport, ali i za Nogometni savez BiH.

"Ovog vikenda na rasporedu je 5. kolo M:tel BH Premier lige, u kojem se naši Rođeni sastaju protiv svog starog rivala, ekipe FK Sarajevo. Ova utakmica se popularno naziva i 'derbi Bosne i Hercegovine', te je uz 2 gradska derbija najveća utakmica u drzavi. Pored ovoga, iza spomenutih klubova stoje ogromne armije navijača i simpatizera. Utakmica aktualnog šampiona države i kluba koji u posljednjih 12 mjeseci bilježi izvanredne sportske rezultate je možda i najbolja reklama za često podcjenjen bh. fudbal.

Na osnovu gore spomenutog, te činjenice da ste vi ekskluzivni vlasnik prava prenosa utakmica BH M:tel Premijer lige, apelujemo da se prije svega mnogim simpatizerima ova 2 kluba, kao i sigurni smo mnogim sportskim zaljubljenicima u Bosni i Hercegovini i širom Evrope i svijeta omogući direktan prenos spomenute utakmice na jednom od vaših kanala dostupnih široj javnosti. Svjesni činjenice da termin finala UEFA Lige Šampiona ne dopušta previše opcija, ipak se nadamo da ćete kao sportski radnici shvatiti naše motive, kao i mnogih drugih zaljubljenika u najvažniju sporednu stvar na svijetu, te nam izaći u susret i omogućiti direktan prenos spomenute utakmice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Takođe koristimo priliku da se osim vama obratimo i F/NS BiH, te da apelujemo da zajedničkim dogovorom omogućite prenos svih utakmica BH M:tel Premijer lige, barem dok zbog pandemije virusa COVID-19 nismo u mogućnosti da pratimo naše klubove na tribinama", navodi se u saopštenju.

Ovog vikenda na rasporedu je 5. kolo M:tel BH Premier lige, u kojem se naši Rođeni sastaju protiv svog starog rivala,...

Posted by UG Mostarski Rođeni on Wednesday, August 19, 2020
Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Samoiskreno
Cekaj 20 godina u drugoj ligi i sad oni igraju sa Sarajevom i najveca utakmica u BIH. ahahha rodjeni rodjeni Celik-Sarajevo Borac-Sarajevo itd su mnogo jace i napetije utakmice
6 9
Njosa
Bospyrin kralju opusti se, imas u zeljinom shopu antistres loptice dvije marke, na svakom clanku o velezu si ti prvi. Ako nemas dvicu, otvoricemo humanitarni broj
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi