Upitni nastupi Škore, Hadžića i Janjoša
Bordo tim najavljuje novo slavlje

Sarajevo u vječitom derbiju želi pobjedu za Evropu

Upitni nastupi Škore, Hadžića i Janjoša

Sarajevo u 93. vječiti bh. derbi ulazi sa namjerom da savlada gradskog rivala i tako skoro i matematički obezbjedi plasman u Kup UEFA. Bordo timu je iz posljednja tri kola potrebno šest bodova, kako bi i teoretski izborili jednu od četiri pozicije koje vode u Evropu.

Ipak, Mehmed Janjoš, trener premijerligaša sa Koševa mogao bi se suočiti sa problemima, obzirom da neće moći računati na Nikitovića i Mohora, a na lakše povrede žale se Alen Škoro, Damir Hadžić i Emir Janjoš.

„Neka se drugi klubovi ne naljute, ali jedini istinski bh. derbi, bez obzira na poziciju na tabeli je utakmica Željezničara i Sarajeva. Na Grbavicu dolazimo da pokažemo da možemo i znamo igrati, te da serija dobrih rezultata nije slučajna. Na navijače apelujem da sve bude fer i korektno i neka pobjedi bolji“, poručio je Janjoš, dodavši:

„Hadžić, Janjoš i Škoro se žale na lakše povrede, ali se nadam da će biti spremni do utakmice.“

I Muhamed Alaim, golman i kapiten FK Sarajevo priželjkuje trijumf bordo tima.

„Imamo obavezu da ostvarimo pobjedu i tako se približimo Evropi. Posebno smo fokusirani na izjave našim komšija sa Grbavice koji najvljuju pobjede i to nas posebno inspiriše. U utakmicu ulazimo pametno i daćemo sve od sebe da ostvarimo trijumf. Apelovao bih na navijače da se ponašaju fer i korektno, a mi ćemo na terenu pokazati zbog čega je derbi to što jeste“, naglasio je Alaim.

Traže više karata

Hajrudin Šuman, predsjednik FK Sarajevo smatra da je bordo tim bliži pobjedi u sutrašnjem derbiju.

„Više smo zainteresovani za pobjedu jer bi eventuelnim trijumfom vizirali Evropu. Nadam se da će i Željo naredne godine krenuti našim stopama“, rekao je Šuman, zamolivši čelnike Željezničara da navijačima Sarajeva obezbjede veći broj ulaznica.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.