Upitno odigravanje utakmice Borac - Široki Brijeg

Borac zbog dugova u teškoj situaciji

Upitno odigravanje utakmice Borac - Široki Brijeg

Adnan Beganović

Klupski fudbal u Bosni i Hercegovini nalazi se u velikim problemima, a predstojeće 12. kolo moglo bi da dovede do toga da se ne odigra jedna od utakmica.

Zbog neriješenih dugovanja Borac se nalazi u bezizlaznoj situaciji i ukoliko u petak ne pronađu način kako da riješe dug od 72.000 KM prema nekadašnjem igraču Oliveru Jandriću, subotnji derbi protiv Širokog Brijega se neće odigrati, jer je lider iz Banje Luke od ponedjeljka pod suspenzijom. Pored Jandrića račun je blokirao i Milovoj Glišić iz škole fudbala Džaja.

"Sa Glišićem smo u načelu blizu dogovora i tu neće biti problema, ali imamo problem sa Oliverom Jandrićem. On je postavio neke od uslova kako da se riješi taj dug, ali mi nismo u mogućnosti da to realizujemo. S druge strane, naš nekadašnji igrač nije prihvatio naš prijedlog, tako da je sve ostalo otvoreno". rekao je predsjednik Borca Srđan Šuput i dodao:

"Vremena nemamo mnogo i danas moramo da se sastanemo sa gradonačelnikom Gavranovićem kako bi pokušali da riješimo ovaj problem. Ukoliko ne bude riješenja, onda neće biti ništa od meča sa Širokim Brijegom".

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.