Upoznajte reprezentaciju s kojom svako izbjegava igrati

Protivnike traže na - Twitteru

Upoznajte reprezentaciju s kojom svako izbjegava igrati

Jeste li kada čuli za Montserrat? U pitanju je otok u Karibima s četiri i pol hiljade stanovnika, a uz kriket, u ovom mjestu najpopularniji sport je fudbal. Ponajviše reprezentacija.

Iako je formirana prije više od 50 godina, reprezentacija Montserrata po prvi put u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo se našla 2002. kada je u svakoj prilici eliminisana već na startu, a situacija se ni u međuvremenu nije promijenila.

Kako više nikom nije atraktivno igrati s Montserratom, tamošnji čelnici su protivnike primorani tražiti putem Twittera.

"Želi li ko razmotriti prijateljsku protiv dobre karipske momčadi s većinom igrača koji igraju u Ujedinjenom Kraljevstvu?", pitaju se na Twitteru.

Selekcija koja na FIFA-inoj listi zauzima 199. mjesto pritom je označila reprezentacije Lihtenštajna, San Marina, Moldavije, Latvije, Litve, Andore, Kosova i Indije.

Vrijednost Montserrata se prema Transfermarktu procjenjuje na 700 hiljada eura. Najveća zvijezda je Lyle Taylor koji igra u 3. engleskoj ligi za Charlton.

Top Komentari

VelaHavle
Kad odu Dzeko, Pjanic i Kolasinac i mi bismo mogli traziti protivnike preko Facebooka ili Instagrama
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti