Uprava Budućnosti rekonstruiše stadion

Novi Premijerligaš se sprema za elitu

Uprava Budućnosti rekonstruiše stadion

Na stadionu Budućnosti ne igra se fudbal, a popularni „zeleno – crni“ su prinuđeni domaće mečeve igrati u Živinicama. Razlog tome je veliki građevinski poduhvat, rekonstrukcija glavnog terena u Banovićima.

Tako će se skinuti stari travnjak, iskopati stari drenažni sloj i postaviti nova drenaža od granulata, kamena dijabaza. Na to će se staviti novi sloj pijeska i humusa poslije čega će se postaviti travnati busjenovi sa novom travom uzetom sa Nišićke visoravni. Izvođač radova je obećao da će kompletan posao biti završen do 15. juna. Vrijednost investicije procjenjuje se oko 120 hiljada KM. Pored toga, postavit će se na staroj tribini nove stolice sa naslanjačima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.