Uprava, Jagodić i igrači zakazali, samo su navijači na nivou

Nema bodova, nema ni igre

Uprava, Jagodić i igrači zakazali, samo su navijači na nivou

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika ponovo su razočarali svoje navijače koji su sinoć na Koševu 90 minuta bodrili svoj klub bez ikakvog incidenta uz nadu da se njihovi ljubimci mogu probuditi iz "ljetnog sna" i ostvariti pozitivan rezultat.

Nakon poraza od Željezničara 5:0 prije dvije sezone, kada je ekipu vodio Vlatko Glavaš, jučerašnji poraz od velikog rivala Sarajeva (3:0) sigurno je jedan od najtežih posljednjih godina.

Krivci za ovako loš start kluba koji u pet odigranih kola nije zabilježio pobjedu su svi počev od rukovodstva kluba, trenera pa do igrača.

Prije početka sezone Uprava kluba najavila je borbu za vrh tabele, zadržao se kostur ekipe, ali nisu dovedena adekvatna pojačanja, nego uglavnom mladi igrači koji ne mogu da podnesu pritisak igranja u Čeliku.

Umjesto da dovedu Sulejmana Smajića koji je bio na korak do dolaska u Zenicu i koji se u duelu Čelika i Olimpica poigravao da zeničkim fudbalerima, te mladog reprezentativca Filipa Arežinu, rukovodstvo kluba dovodi je 32-godišnjeg Nikolu Simića koji sigurno ništa nije jeftiniji od gore pomenute dvojice igrača, ali njegovi igrački kvaliteti su pod znakom pitanja.

Trener Zeničana i njegovi pomoćnici, te Uprava, isto snose veliku odgovornost i to prije svega što su dozvolili da se pojedini igrači, koji bez ikakve sumnje imaju strašan kvalitet, poigravaju sa svetim dresom tako što su tražili inostrani angažman, a kada isti nisu našli, priključili su se pripremama.

Vlado Jagodić je također mnogo izgubio sa odlaskom na Mediteranske igre u Tursku, dok su njegovi pomoćnici obavljali treninge u vrijeme kada je bilo najpotrebnije da šef struke bude uz igrače, te nadzire njihov rad.

Iako u prošloj sezoni Marko Nestorović i Duško Stajić nisu odigrali dvije utakmice na visokom nivou, ostali su na insistiranje Jagodića u Čeliku i ponovo su forsirani u početnom sastavu što se posebno odnosi na Stajića. Njihov učinak golova i asistencija u odigranim utakmicama u crno-crvenom dresu dovoljno govori kako su igrali.

Igrači Čelika su posebna priča i oni snose najveću odgovornost, jer većina je umislila da su "igrači", pa su zaplovili visoko među zvijezde, valjda misleći da se mogu i šetati po terenu. Očito da mnogi nisu shvatili da moraju ginuti u svakoj utakmici ako žele da igraju u crno-crvenom dresu.

Zenica ima najbolje uvjete za rad, igrači su stalno po karantinu, plata im je dosta redovna, ali ovu sezonu kao da na terenu nastupa neka druga ekipa u odnosu na prošlu. Ukoliko se igrači u narednim utakmicama ne probude i ne završe "godišnji odmor", onda bi trebalo povući radikalne poteze i pojedince otpustiti. Kada su u prošloj sezoni mogli biti otpušteni Vlado Marković i Zoran Brković, zašto i danas neki drugi ne bi krenuli istim stopama.

Naravno treba spomenuti i to da klub ima velike probleme sa povrijeđenim i rovitim igračima, tako da su van stroja Mešanović, Ribić, Nestorović, Bureković, a sinoć je težu povredu protiv Sarajeva zaradio i Lakičević, no to ne može i ne smije biti alibi za katastrofalnu igru i nikad gore rezultzate.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naredno kolo Zeničani na svome terenu dočekuju prijedorski Rudar, kojeg vodi bivši pomoćnik Vlade Jagodića, Slobodan Starčević, koji dobro zna kako treba postaviti ekipu na Bilinom polju. Ukoliko igrači koji nose crno-crveni dres ne pobjede Rudar, onda im slijedi borba za opstanak do kraja prvenstva.

O Evropi više niko ne priča u Zenici, a jedina nada za klub može biti takmičenje u Kupu BiH, ali pod uslovom da budu imali mnogo sreće u žrijebu i dobiju neke manje kvalitetne ekipe, jer realno sa ovakvim pristupom i igrom "škvadra" Vlade Jagodića ne može pobjediti iole ozbiljnijeg suparnika.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.