Uprava NK Troglav podnijela neopozivu ostavku

Problemi u Livnu

Uprava NK Troglav podnijela neopozivu ostavku

Adnan Beganović

Uprava Nogometnog kluba Troglav podnijela je neopozivu ostavku, jer livanjska općina ne može financirati taj klub, saopštio je predsjednik Skupštine NK Troglav Goran Čondrić.

Na zadnjoj sjednici Upravnog odbora NK Troglav predsjednik Mario Šeremet podnio je izvještaj o stanju u tom klubu kao i rezultatima razgovora koji su vođeni s načelnikom općine Livno.

Po njegovim riječima, općina ne može izvršiti proračunom za 2012. godinu preuzete obveze prema NK Troglav u visini od 73.000 KM pa će se ionako nedovoljna sredstva dodijeljena NK Troglav morati još dodatno smanjiti.

Tokom razgovora s ministrom znanosti, prosvjete, kulture i sporta HBŽ rečeno je da novčanih sredstava predviđenih za kotizacije, a samim tim i za NK Troglav neće biti u dogledno vrijeme.

"Zbog ovih razloga kao i činjenice da NK Troglav više neće moći igrati domaće utakmice na stadionu Zgona zbog ne izgradnje tribine s 1000 sjedalica, a naročito zbog apsolutne nezainteresiranosti lokalne i dijelom i županijske vlasti za stanje u sportu, predsjednik Uprave Mario Šeremet i svi prisutni članovi podnijeli su neopozivu ostavku na članstvo u Upravi NK Troglav. Iz istih razloga, neopozivu ostavku iz moralnih razloga na mjesto predsjednika Skupštine NK Troglav Livno je podnio i predsjednik Skupštine ovog nogometnog kluba Goran Čondrić", navodi se u saopštenju kluba..
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.